4 personen
gemiddeld
10 min.
voorgerecht
home recepten Bietencarpaccio met geitenkaas en gekaramelliseerde ui

Bietencarpaccio met geitenkaas en gekaramelliseerde ui

ingrediënten


10 min
4 personen
70 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

70 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

4 gekookte bieten

dit product is niet beschikbaar

1 ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

1 vijgenbrood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kerstjam
2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en fruit de uienringen op een lage stand. Voeg de kerstjam toe en laat deze licht karamelliseren. Blus af met de balsamicoazijn.
  • 2 Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de broodblokjes in de olie op een lage stand om en om krokant. Schep de croutons uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Schaaf de bieten met een kaasschaaf in dunne plakken. Verdeel de plakjes biet over 4 grote borden en bestrooi met de croutons.
  • 4 Verdeel de gekaramelliseerde ui en geitenkaas erover. Leg de sla erop, besprenkel met de overige olijfolie en maal er nog wat peper over.

bereidingstip

Wil je nog dunnere plakjes biet? Schaaf ze dan met een mandoline.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.. <h4>Bereidingstips</h4> <p>Snijd de biet in flinterdunne plakjes voor een elegante presentatie en een fijne bite. Karameliseer de ui langzaam op laag vuur zodat de natuurlijke zoetheid naar voren komt. Laat de kaas op kamertemperatuur komen; zo proef je meer smaak en smelt het mooi samen met de biet.</p>. <h4>Zo serveer je bietencarpaccio</h4> <p>Leg de plakjes biet in een strakke cirkel op het bord voor een klassiek carpaccio-effect. Werk af met contrast in de topping: denk aan verschillende kleuren, een romige kaas, iets knapperigs (noten of croutons) en iets fris (kruiden of citrusrasp). Zo oogt het gerecht kleurrijk en gebalanceerd.</p>. <h4>Varieer met ingrediënten</h4> <p>Vervang geitenkaas eens door feta of blauwe kaas voor extra pit. Wissel van dressing—bijvoorbeeld honing-mosterddressing, een frisse citroenvinaigrette of een notenolie. Experimenteer ook met andere bieten, zoals gele biet, voor variatie in smaak en kleur.</p>

wijnadvies

Ook in de winter smaakt rosé, als hij maar past bij het gerecht. En Vega Libre doet dat als geen ander bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 345 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 10 gram