keukenpapier
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
keukenpapier
bereiden
bereidingstip
Wil je nog dunnere plakjes biet? Schaaf ze dan met een mandoline.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.. <h4>Bereidingstips</h4> <p>Snijd de biet in flinterdunne plakjes voor een elegante presentatie en een fijne bite. Karameliseer de ui langzaam op laag vuur zodat de natuurlijke zoetheid naar voren komt. Laat de kaas op kamertemperatuur komen; zo proef je meer smaak en smelt het mooi samen met de biet.</p>. <h4>Zo serveer je bietencarpaccio</h4> <p>Leg de plakjes biet in een strakke cirkel op het bord voor een klassiek carpaccio-effect. Werk af met contrast in de topping: denk aan verschillende kleuren, een romige kaas, iets knapperigs (noten of croutons) en iets fris (kruiden of citrusrasp). Zo oogt het gerecht kleurrijk en gebalanceerd.</p>. <h4>Varieer met ingrediënten</h4> <p>Vervang geitenkaas eens door feta of blauwe kaas voor extra pit. Wissel van dressing—bijvoorbeeld honing-mosterddressing, een frisse citroenvinaigrette of een notenolie. Experimenteer ook met andere bieten, zoals gele biet, voor variatie in smaak en kleur.</p>. <h4>Gebruik ik rauwe of gekookte bietjes voor bietencarpaccio?</h4>Voor bietencarpaccio gebruik je meestal gekookte of gestoomde bietjes, omdat die zacht genoeg zijn om dun te snijden. Ze hebben bovendien een mildere, zoetere smaak. Rauwe bieten zijn lastiger te snijden en blijven wat hard.<br><br><h4>Hoe krijg ik de bietjes mooi dun gesneden?</h4>Gebruik een scherp mes, mandoline of keukenmachine voor gelijkmatige plakjes. Hoe dunner je snijdt, hoe mooier de carpaccio uitvalt. Leg de bietjes eventueel even in de koelkast, want koude bieten snijden net iets strakker.<br><br><h4>Welke geitenkaas past het beste bij bietencarpaccio?</h4>Zachte geitenkaas, zoals verse chèvre of geitenkaasbolletjes, combineert het beste met de zoete smaak van biet. Het romige karakter past perfect bij de aardse bieten. Een licht gerijpte geitenkaas kan ook, voor iets meer pit.<br><br><h4>Kan ik bietencarpaccio vegan maken?</h4>Ja, dit gerecht is makkelijk vegan te maken. Vervang de geitenkaas door vegan zachte “kaas” of een frisse notencrumble van cashews. De rest van de ingrediënten zijn al vanzelf plantaardig.
wijnadvies
Ook in de winter smaakt rosé, als hij maar past bij het gerecht. En Vega Libre doet dat als geen ander bij dit recept.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
| energie | 345 kcal |
| vet | 16 gram |
| verzadigd vet | 4 gram |
| koolhydraten | 34 gram |
| eiwit | 10 gram |
WEB01-SPAR-PU