-
1
Snijd de bietjes met een mandoline, kaasschaaf of scherp mes in flinterdunne plakjes. Leg ze dakpansgewijs op een grote schaal.
-
2
Verhit een droge koekenpan en rooster hierin de pecannoten met
1 eetlepel honing en een snufje zout in circa 3 minuten goudbruin. Hak de noten grof.
-
3
Mix de geitenkaas glad met de
crème fraîche. Klop een dressing van de rodewijnazijn, de rest van de honing en de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
-
4
Schep de geitenkaascrème in een spuitzak en spuit toefjes geitenkaas op de bietencarpaccio. Bestrooi met de pecannoten en dille en besprenkel met de dressing.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.