4 personen
gemiddeld
60 min.
nagerecht
home recepten Bitterkoekjes-pudding met rumbonen

Bitterkoekjes-pudding met rumbonen

ingrediënten


60 min
4 personen
20 chocolade mokkaboontjes
4 rumbonen
25 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

bitterkoekje

dit product is niet beschikbaar

75 gram bitterkoekjes

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel amandelaroma
1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

30 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

vanillestokje

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 coupes

4 glazen

vershoudfolie

  • 1 Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg met het stokje toe aan de melk. Houd 1 eetlepel suiker apart en voeg de rest toe aan de melk. Kook een paar minuten op een lage stand.
  • 2 Roer in een kom de achtergehouden suiker met de maizena, eidooiers en 1 eetlepel water of melk glad. Neem het vanillestokje uit de melk en giet de hete melk in de kom.
  • 3 Klop goed door en giet alles terug in de pan. Laat op de laagste stand nog minimaal 2 minuten al roerend tegen het kookpunt aan garen.
  • 4 Voeg het aroma toe aan het melkmengsel. Giet terug in de kom en laat afkoelen. Roer af en toe door.
  • 5 Klop de slagroom stijf. Spatel in 2 delen door de custard en schep de verkruimelde bitterkoekjes en chocolade erdoor. Spoel de coupes om met koud water en schep het roommengsel erin. Dek af met folie en zet circa 1 uur in de koelkast.
  • 6 Garneer met rumbonen en extra bitterkoekjes.

wijnadvies

de amandelen, vanille en chocolade in deze bittekoekjespudding met rumbonen combineren perfect met een Tawny Port. Schenk deze zoete versterkte wijn op zo’n 12°C.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 5 gram