4 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Bitterkoekjespudding met gemarineerde abrikozen

Bitterkoekjespudding met gemarineerde abrikozen

ingredi├źnten


25 min
4 personen
100 milliliter sinaasappelsap

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter sinaasappellikeur
250 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

bitterkoekje

dit product is niet beschikbaar

250 gram bitterkoekjes

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels amandelaroma
50 milliliter amandellikeur
50 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

6 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

puddingvorm

vershoudfolie

  • 1 Week de gelatine in koud water. Schraap het merg uit het vanillestokje en voeg met het stokje toe aan de melk.
  • 2 Voeg de suiker toe en breng aan de kook. Kook zachtjes 3 minuten. Laat de melk daarna, eventueel in een bak koud water, al roerend iets afkoelen.
  • 3 Knijp de gelatine uit en voeg deze met de amandellikeur al roerend toe aan het melkmengsel tot de gelatine is opgelost. Zet het mengsel circa 15 minuten in de koelkast tot het lobbig wordt.
  • 4 Klop intussen 400 ml slagroom stijf. Spatel tweederde van de bitterkoekjes met het melkmengsel door de slagroom.
  • 5 Spoel de puddingvorm om met koud water en schep het roommengsel erin. Dek af met folie en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
  • 6 Giet de sinaasappellikeur met wat peper over de abrikozen en laat buiten de koelkast marineren. Klop de rest van de slagroom stijf.
  • 7 Maak de rand van de pudding iets los en stort de pudding op een schaal. Leg de gemarineerde abrikozen eromheen en garneer met slag­room en extra bitterkoekjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1070 kcal
vet 55 gram
verzadigd vet 33 gram
koolhydraten 111 gram
eiwit 16 gram