bakplaat met bakpapier
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
bakplaat met bakpapier
bereiden
bereidingstip
• Wil je dat je deeg niet te vochtig wordt? Gebruik dan vullingen die niet al te nat zijn. Het best werkt het om koude vulling op koud bladerdeeg te leggen en ze dan samen op te warmen. <br> • Snelle tip: zelf bladerdeeg maken kan best, maar kost veel tijd. Met kant-en-klaar bladerdeeg ben je een stuk sneller klaar. Vullen maar!. <h4>Variatietips</h4> Je kunt alle kanten op met bladerdeeghapjes. We geven je vast wat inspiratietips. <br> • Vul je bladerdeeg hartig met kaas, knakworst, gehakt of kip. <br> • Maar je kunt ze ook vullen met fruit (appel, peer, kersen). Ook banaan met chocoladepasta is een lekkere zoete vulling. Ideaal voor seizoensfruit! <br> • Liever romig? Kies voor banketbakkersroom met aardbeien, of chocola met hazelnoten.. <h4>Baktip</h4> • Knapperige bladerdeeghapjes maak je in een goed voorverwarmde oven (200–220 °C). Dat kan zowel in een boven-/onderwarmte-oven als een heteluchtoven. Het bladerdeeg moet goed gekoeld in de oven. Dat rijst beter en leidt tot knapperige hapjes. <br> • Een mooi kleurtje aan je hapjes geven? Klop dan 1 ei met 1 el melk of water. Daarmee bestrijk je de bovenkant van het bladerdeeg. Níét de randen, want dan rijst het deeg niet. <br> • Bak tot je bladerdeeghapjes goudbruin en droog zijn.. <h4>Kun je bladerdeeghapjes van tevoren maken en ze bewaren?</h4> • Je kunt ze gerust al een dag van tevoren maken, om later af te bakken. In de koelkast blijven ze 1 dag goed, als je ze goed afdekt met folie, of in een dicht bakje. <br> • In de vriezer kun je ze 1-2 maanden goed houden, als het gebakken bladerdeeghapjes zijn. Ongebakken bladerdeeg blijft 2-3 maanden goed. <br> • Warm ze niet op met de magnetron, maar in de oven (180-200 °C). Dan verliezen ze hun knapperigheid niet. <br> • Je hoeft de bladerdeeghapjes niet eerste te laten ontdooien. Als je ze direct uit de koelkast haalt, moeten ze 10-15 minuten in de oven. Zijn ze nog bevroren? Bak ze dan 15-20 minuten. <br> • Dek de hapjes niet af tijdens het opwarmen. Door de stoom worden ze juist lekker knapperig.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 82 kcal |
vet | 6 gram |
verzadigd vet | 3 gram |
koolhydraten | 5 gram |
eiwit | 2 gram |
WEB01-SPAR-PU