10 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Bladerdeegsnack met pesto

Bladerdeegsnack met pesto

ingrediënten


15 min
10 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 pakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

60 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

25 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

25 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

1 bosje basilicum

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

staafmixer

uitsteekvormpje

  • 1 Maal de basilicum met de pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olie tot een pesto. Pureer de feta erdoor.
  • 2 Plak de plakjes bladerdeeg van 1 pakje aan elkaar tot een rechthoek. Bestrijk met de pesto. Plak de plakjes deeg van het tweede pakje ook aan elkaar en leg deze lap op de pesto. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 3 Steek of snijd vormpjes uit het deeg en bestrijk met het ei. Bak in de oven in circa 20 minuten goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 455 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 33 gram
eiwit 8 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté