ovenschaal
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
ovenschaal
bereiden
bereidingstip
De bloemkool hoeft in dit recept niet voorgekookt te worden, anders kan het gerecht waterig worden. . <h4>Variatietips</h4> • Behalve jong belegen kaas, kun je ook eens kiezen voor bijvoorbeeld cheddar, emmentaler of gruyère als topping. Het belangrijkst is dat de kaas goed smelt. <br/> • Liever minder vlees? Neem 150g gehakt en bak 250g champignons in plakjes mee. <br/> • Helemaal vegetarisch? Vervang het gehakt dan door 500g champignons. Let er ook op dat je kaas kiest met een vegetarisch stremsel. Dat kun je op de verpakking zien. <br/> • In plaats van gemengd gehakt, kun je ook kiezen voor rundergehakt (magerder, maar met een stevigere smaak). Ook kun je kipgehakt gebruiken voor een wat lichtere, mildere smaak. <br/> • Je kunt je ovenschotel kruiden met kerrie, paprikapoeder en/of komijn. <br/> • Vervang de roomsaus eens door 500 ml bechamelsaus.. <h4>Hoe maak je bloemkool in de oven gaar?</h4> Bloemkool kan rauw de oven in, zolang de temperatuur maar hoog genoeg is (200°C of hoger). In deze ovenschotel gaart de bloemkool mee met de andere ingrediënten. Wil je losse bloemkoolroosjes roosteren? Meng ze dan met wat olie en kruiden en bak ze in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Voor extra zachte bloemkool kun je de roosjes eerst 5 min. voorkoken. . <h4>Sneltip</h4> Weinig tijd? Neem 700 g koelverse aardappelschijfjes. . <h4>Bloemkool ovenschotel bewaren en opwarmen</h4> • Je kunt je ovenschotel best 2-3 dagen bewaren in de koelkast. Laat hem zo snel mogelijk afkoelen en zet hem daarna gelijk in de koelkast. Goed afgedekt met een deksel of folie. <br/> • Verwarm de schotel opnieuw in de oven op 175°C in 20-30 min.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 632 kcal |
vet | 31 gram |
verzadigd vet | 17 gram |
koolhydraten | 50 gram |
eiwit | 36 gram |
WEB01-SPAR-PU