4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Boerenkoolpannenkoek met spek en ui

Boerenkoolpannenkoek met spek en ui

ingrediënten


30 min
4 personen
200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

250 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

800 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

400 gram volkorenmeel

dit product is niet beschikbaar

400 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

3 uien

dit product is niet beschikbaar

3 rode uien

dit product is niet beschikbaar

olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit een scheutje olijfolie en fruit hierin de uienringen 2-3 minuten. Blus af met een beetje balsamicoazijn en stoof zachtjes circa 15 minuten.
  • 2 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok of koekenpan en roerbak hierin de boerenkool met zout en peper circa 3 minuten. Laat afkoelen.
  • 3 Klop van het meel, eieren, melk en een halve theelepel zout een glad beslag. Rooster het ontbijtspek in een droge, hete koekenpan en houd warm.
  • 4 Meng de afgekoelde boerenkool door het pannenkoekenbeslag. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan.
  • 5 Schep er een soeplepel beslag in en draai de pan rond, zodat de hele bodem bedekt is. Bak de pannenkoek 2-3 minuten, keer om en bak de andere kant ook circa 2 minuten.
  • 6 Kwast voor de volgende pannenkoeken de pan alleen nog maar in met een beetje olie. Houd de pannenkoeken warm. Serveer ze met de uienringen, het spek en de geitenkaas.

bereidingstip

Vervang het ontbijtspek in dit recept ook eens door katenspek of gerookte spekblokjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1000 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 48 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté