4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Boerenkoolpannenkoekjes met varkensfilet

Boerenkoolpannenkoekjes met varkensfilet

ingrediënten


30 min
4 personen
4 varkensfiletlapjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

8 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

600 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelen met zout in 20 minuten gaar. Kook de boerenkool met zout in 15-20 minuten gaar.
  • 2 Giet de aardappelen en kool af en laat de kool goed uitlekken.
  • 3 Stamp de aardappelen fijn en meng de kool erdoor.
  • 4 Meng er de bloem, eieren, eiwitten, crème fraîche, melk en wat peper door tot een stevig beslag.
  • 5 Verwarm de oven voor op 120°C. Bak in een koekenpan pannenkoekjes van 10-12 cm circa 3-4 minuten per kant.
  • 6 Houd de pannenkoekjes warm in de oven.
  • 7 Bestrooi het vlees met zout en peper en bak 5 minuten per kant. Serveer ze bij de boerenkoolpannenkoekjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 44 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst