4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Boerenkoolquiche met artisjok en geitenkaas

Boerenkoolquiche met artisjok en geitenkaas

ingrediënten


15 min
4 personen
180 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

3 artisjokharten

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

250 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

quichevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Vet de quichevorm in.
  • 2 Verhit de olie en roerbak hierin de boerenkool circa 5 minuten op middelhoge stand.
  • 3 Meng intussen de eieren met de room en mosterd. Bekleed de vorm met het bladerdeeg.
  • 4 Verdeel de boerenkool, artisjok en geitenkaas over de taart. Giet het eimengsel erover en bak de quiche circa 40 minuten in de oven.
  • 5 Laat de quiche een beetje afkoelen in de oven en serveer lauwwarm.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Pinot Gris van J. Meyer.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 785 kcal
vet 60 gram
verzadigd vet 33 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 24 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté