pureestamper
dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief
pureestamper
bereiden
bereidingstip
Snijd de aardappelen in gelijke stukken, dan worden ze mooi evenredig gaar: de beste basis voor een goede stamppot. . <h4>Variatietips</h4> • Maak je boerenkoolstamppot eens met zoete aardappelen in plaats van met gewone.<br/> • Proberen voor een verrassende smaakkick: kook wat gepelde teentjes knoflook mee en stamp ze erdoor.<br/> • Je kunt ook extra groenten toevoegen. Aanraders: prei, pastinaak, pompoen en spruitjes. . <h4>Wat gaat er in klassieke boerenkoolstamppot?</h4> Voor een klassieke boerenkoolstamppot heb je maar een paar ingrediënten nodig: aardappelen, boerenkool en rookworst. Kies kruimige aardappelen, dit zijn de beste aardappelen voor een smeuïge stamppot. In dit recept gebruik je 600 g boerenkool en 1,2 kg aardappelen, een ideale verhouding voor een lekkere, smeuïge stamppot. Verder voeg je roomboter en een scheutje azijn toe voor extra smaak. Azijn verzacht de bitterheid van de boerenkool, ideale tip! . <h4>Kruiden bij boerenkool</h4> Om te kruiden zijn nootmuskaat, peper en zout voldoende. Liever nog wat meer smaak? Meng gebakken spekreepjes door de stamppot of serveer met piccalilly en Amsterdams zuur.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 631 kcal |
vet | 32 gram |
verzadigd vet | 14 gram |
koolhydraten | 62 gram |
eiwit | 21 gram |
WEB01-SPAR-PU