4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Boerenkoolstamppot

Boerenkoolstamppot

ingrediënten


bestellen
30 min
4 personen
275 gram rookworsten
1 kilogram kruimige aardappels

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.85
600 gram boerenkool

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.75
50 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.19

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.59
1 eetlepel azijn

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.09

benodigdheden

pureestamper

  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe de aardappelen in een pan. Verdeel er de boerenkool over. Leg de rookworst op de boerenkool.
  • 2 Voeg zoveel water toe tot alles is bedekt. Kook de aardappelen met de boerenkool en worst in 20 min. gaar.
  • 3 Neem de worst uit de pan. Giet de aardappelen en boerenkool af; vang het kookvocht op. Stamp de aardappelen en boerenkool met voldoende kookvocht en de boter tot een smeuïge stamppot. Breng op smaak met de azijn, zout en peper.
  • 4 Snijd de rookworst in plakjes en leg op de stamppot.

bereidingstip

Snijd de aardappelen in gelijke stukken, dan worden ze mooi evenredig gaar: de beste basis voor een goede stamppot. . <h4>Variatietips</h4> • Maak je boerenkoolstamppot eens met zoete aardappelen in plaats van met gewone.<br/> • Proberen voor een verrassende smaakkick: kook wat gepelde teentjes knoflook mee en stamp ze erdoor.<br/> • Je kunt ook extra groenten toevoegen. Aanraders: prei, pastinaak, pompoen en spruitjes. . <h4>Wat gaat er in klassieke boerenkoolstamppot?</h4> Voor een klassieke boerenkoolstamppot heb je maar een paar ingrediënten nodig: aardappelen, boerenkool en rookworst. Kies kruimige aardappelen, dit zijn de beste aardappelen voor een smeuïge stamppot. In dit recept gebruik je 600 g boerenkool en 1,2 kg aardappelen, een ideale verhouding voor een lekkere, smeuïge stamppot. Verder voeg je roomboter en een scheutje azijn toe voor extra smaak. Azijn verzacht de bitterheid van de boerenkool, ideale tip! . <h4>Kruiden bij boerenkool</h4> Om te kruiden zijn nootmuskaat, peper en zout voldoende. Liever nog wat meer smaak? Meng gebakken spekreepjes door de stamppot of serveer met piccalilly en Amsterdams zuur.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 631 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 21 gram