4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Boerenkoolstamppot met spek

Boerenkoolstamppot met spek

ingrediënten


35 min
4 personen
theelepel nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

250 gram spekjes

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar

1 rookworst

dit product is niet beschikbaar

500 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter en 100 ml van de melk in een grote (soep)pan. Voeg de boerenkool toe en dek de pan af met een deksel. Laat de kool in circa 5 minuten slinken. Schep door en laat circa 30 minuten stoven op een lage stand. Verwarm de rookworst de laatste 10 minuten mee in de pan.
  • 2 Kook intussen de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Laat ze een paar minuten droogstomen op een lage stand.
  • 3 Breng de rest van de melk aan de kook. Bak de spekjes uit in een droge, hete koekenpan. Pureer de aardappels met een stamper of pureeknijper en roer de hete melk erdoor. Schep vervolgens de gestoofde boerenkool met het kookvocht door de aardappel­ puree. Breng op smaak met zout, peper en de nootmuskaat. Serveer de boerenkool met de rookworst en spekjes.

bereidingstip

Lekker met zilveruitjes, augurken en piccalilly.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 815 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 31 gram