- 1 Verhit de boter en 100 ml van de melk in een grote (soep)pan. Voeg de boerenkool toe en dek de pan af met een deksel. Laat de kool in circa 5 minuten slinken. Schep door en laat circa 30 minuten stoven op een lage stand. Verwarm de rookworst de laatste 10 minuten mee in de pan.
- 2 Kook intussen de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet de aardappels af en doe ze terug in de pan. Laat ze een paar minuten droogstomen op een lage stand.
- 3 Breng de rest van de melk aan de kook. Bak de spekjes uit in een droge, hete koekenpan. Pureer de aardappels met een stamper of pureeknijper en roer de hete melk erdoor. Schep vervolgens de gestoofde boerenkool met het kookvocht door de aardappel puree. Breng op smaak met zout, peper en de nootmuskaat. Serveer de boerenkool met de rookworst en spekjes.
bereidingstip
Lekker met zilveruitjes, augurken en piccalilly.