4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Boerenkoolstamppot uit de oven met rookworst

Boerenkoolstamppot uit de oven met rookworst

ingrediënten


30 min
4 personen
175 gram jong belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

25 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

320 gram zilveruitjes

dit product is niet beschikbaar

275 gram rookworsten
600 gram boerenkool

dit product is niet beschikbaar

500 gram knolselderij

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram aardappelen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

pureestamper

ovenschaal

  • 1 Schil de aardappelen en knolselderij en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze samen met de boerenkool in ruim water met zout in 20 min. gaar.
  • 2 Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Snijd de rookworst in plakjes. Laat de uitjes uitlekken. Verwarm de melk met de boter.
  • 3 Giet de groenten af. Stamp ze met de melk tot een smeuïge stamppot. Schep de uitjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de stamppot in de ovenschaal. Strijk glad en steek er de plakjes rookworst in. Bestrooi met de kaas.
  • 5 Bak de boerenkoolstamppot in de oven in 20 min. goudgeel.

bereidingstip

Ga voor vega en gebruik een vegetarische rookworst!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 667 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st