keukenpapier
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
keukenpapier
bereiden
bereidingstip
• Je kunt de rosbief vervangen door biefstuk. Voeg ook eens 3 eetlepels blanke rozijnen toe voor een verrassende twist.<br/> • Deze versie van Boeuf Bourguignon is iets anders dan de klassieke: in plaats van rib- of runderlappen is hier rosbief gebruikt.<br/> • Liever in de oven? Dat kan! Laat het gerecht dan 2,5 tot 3 uur garen in een voorverwarmde oven op 175°C.<br/> • Zin in een vega-variant? Gebruik vegetarische spekblokjes in plaats van gerookt spek. Vervang de rosbief door kastanjechampignons of oesterzwammen, en kies voor groentebouillon in plaats van vleesbouillon.. <h4>Variatietip</h4> • Dit gerecht wordt meestal gemaakt met een Pinot Noir. Voor een wat fruitigere smaak kun je ook Beaujolais gebruiken, of een soepele Merlot.<br/> • Liever geen alcohol? Gebruik alcoholvrije rode wijn, rode-druivensap of granaatappelsap. . <h4>Serveertips</h4> • Aardappelpuree is lekker romig en past goed bij de wijnsaus.<br/> • Gebakken of gekookte krieltjes of aardappelen.<br/> • Stokbrood of rustiek boerenbrood.<br/> • Qua groenten: serveer je Boeuf Bourgoign met sperzieboontjes, prei of witlof. . <h4>Kun je Boeuf Bourguignon van tevoren maken?</h4> • Ja, dat kan. Boeuf Bourguinon is een stoofgerecht en die worden meestal lekkerder na 1 nachtje in de koelkast. Wel goed afdekken. Je kunt hem maximaal 3 dagen bewaren in de koelkast.<br/> • Boeuf Bourguinon kun je ook goed in de diepvries bewaren voor maximaal 3 maanden.<br/> • Warm het vlees weer op op een laag vuur. Roer je Boeuf Bourguignon regelmatig door, om te voorkomen dat hij aanbrandt. <br/> • Gebruik niet de magnetron. Daar wordt het vlees veel te taai van.. <h4>Wijnadvies</h4> Bij dit gerecht past een rode Bourgogne of een Bourgogne Pinot Noir heel goed. Je kunt ook kiezen voor een Mâcon Supérieur of een stevige, frisse Beaujolais – het liefst één van de tien cru’s. Serveer de wijn op 14 tot 16 °C.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 830 kcal |
vet | 52 gram |
verzadigd vet | 26 gram |
koolhydraten | 19 gram |
eiwit | 52 gram |
WEB01-SPAR-PU