4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
recepten Bombe van hete bliksem

Bombe van hete bliksem

ingrediënten


30 min
4 personen
50 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

4 plakken hammen

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel verse tijm
500 gram goudrenetten
2 grote uien
1 eetlepel boter

dit product is niet beschikbaar

75 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de boter en fruit hierin de uien in circa 5 minuten al omscheppend op lage stand lichtbruin.
  • 2 Voeg de appel en tijm toe en bak nog 5 minuten mee.
  • 3 Voeg de honing toe, leg het deksel op de pan en laat in circa 10 minuten op lage stand stoven. Zet ondertussen de aardappelen op met water en zout en kook ze gaar.
  • 4 Giet de aardappelen af en voeg de gestoofde appel en ui toe. Stamp alles tot een grove puree en breng goed op smaak met zout en peper.
  • 5 Verwarm de eetlepel boter en leg de plakken ham erin. Laat ze om en om opwarmen, neem ze uit de pan en houd ze even warm.
  • 6 Roer de mosterd en room los in dezelfde pan en laat deze saus even doorkoken.
  • 7 Leg op elk bord een plak ham. Schep een portie hete bliksem in een kom en zet deze omgekeerd op de ham. Neem de kom weg en giet er wat van de saus omheen.

wijnadvies

Zeer smakelijk met Villa Mondi Soave, Terrazzano Verdicchio dei Castelli di Jesi of Arthur Metz Pinot Gris.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 520 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 64 gram
eiwit 10 gram