4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Bonenstamppot met andijvie, spek en walnoten

Bonenstamppot met andijvie, spek en walnoten

ingrediënten


20 min
4 personen
400 gram andijvie

dit product is niet beschikbaar

125 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

250 gram gerookte spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram stamppotaardappel

benodigdheden

pureestamper

  • 1 Kook de aardappelen en sperziebonen in 12-15 min. gaar in water met zout.
  • 2 Bak intussen in een droge, hete koekenpan de spekreepjes in 5-8 min. uit. Hak de walnoten grof.
  • 3 Giet de aardappelen met de sperziebonen af, maar vang een kopje kookwater op. Doe ze terug in de pan, voeg de crème fraîche toe en stamp met een scheutje kookwater tot een smeuïge stamppot. Schep de andijvie in delen erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de stamppot op de borden en verdeel de spekjes en walnoten erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 579 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 18 gram