6 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Bonte druiventaartjes met walnoot

Bonte druiventaartjes met walnoot

ingrediënten


20 min
6 personen
1 zakje vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

125 gram demi crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

125 gram pitloze witte druiven

dit product is niet beschikbaar

125 gram pitloze rode druiven

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

75 gram bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

75 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

6 eenpersoons taartvormpjes

  • 1 Rooster de noten in een droge hete koekenpan. Maal ze niet helemaal fijn.
  • 2 Meng de noten met de basterdsuiker en de bloem. Snijd de boter met 2 messen in de bloem tot kruimels en kneed kort tot een kruimelig deeg.
  • 3 Vet de taartvormpjes in of bekleed ze met bakpapier. Druk het deeg in de taartvormpjes en zet ze 15 minuten in de koelkast.
  • 4 Verwarm de oven voor op 180°C en bak het deeg in de vormpjes 20 minuten. Laat iets afkoelen en wip de bodems uit de vormpjes. Dit kan ook een dag van tevoren, mits bewaard in een koektrommel.
  • 5 Verwarm de abrikozenjam zonder te koken. Voeg eventueel port of sherry toe. Schep de druiven erdoor.
  • 6 Verdeel de vruchten, eventueel een beetje gestapeld, over de taartjes.
  • 7 Klop de crème fraîche los met de vanillesuiker en serveer deze er apart bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 545 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 8 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst