eenvoudig
10 min.
klein gerecht, brunch, klein gerecht/hapje
recepten Borrelbroodjes met kruidenboter en kaas

Borrelbroodjes met kruidenboter en kaas

ingrediënten


10 min
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

4 Italiaanse bollen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de Italiaanse bollen horizontaal en verticaal een stukje in, zodat er blokjes ontstaan. Snijd niet helemaal tot de bodem.
  • 2 Meng de boter met de knoflook, peterselie en tweederde van de kaas. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel deze kruidenboter voorzichtig tussen de inkepingen van het brood.
  • 3 Bestrijk de bovenkant van de bollen ook met kruidenboter en bestrooi met de rest van de kaas. Bak in de oven in circa 15 minuten goudbruin.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip