lage taartvorm
bakkwastje
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
lage taartvorm
bakkwastje
bereiden
bereidingstip
• Verwarm de oven altijd voor als je boterkoek gaat bakken. Je hoeft de vorm niet in te vetten; het deeg is vet genoeg!<br/> • Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is en niet gesmolten.<br/> • Meng de ingrediënten kort en krachtig. Te lang mixen maakt het deeg droog en taai.<br/> • Is je deeg nog te nat? Voeg 10 g bloem toe. Aan te droog deeg kun je wat melk toevoegen, of ½ eierdooier.<br/> • Boterkoeken zijn toch echt het lekkerst als je roomboter gebruikt en geen margarine.<br/> • Tarwebloem is een goede keuze qua bloem. Die is licht en zacht, wat resulteert in een smeuïge boterkoek.. <h4>Variatietips</h4> • Vervang de gember in deze boterkoek door gekonfijte sinaasappelschil.<br/> • Voeg 1 tl geraspte citroenschil toe aan je deeg, voor een frisse touch.<br/> • Mix 1 tl vanille-extract door de boter en suiker, of het merg van 1 vanillestokje.<br/> • Voeg 50-75 g fijngehakte noten toe, zoals walnoten, amandelen, of pecannoten.<br/> • Voeg 50-75 g gehakte pure chocolade of chocoladedruppels toe aan het deeg.<br/> • Je kunt ook vegan roomboterkoek maken. Vervang de boter door een plantaardig alternatief, zoals vegan margarine. Het ei kun vervang je door een mengsel van 1 el gemalen lijnzaad + 3 el water. Laat het 10 min. weken en voeg het dan toe. . <h4>Serveertips</h4> • Laat de koek na het bakken een paar uur rusten, zodat hij mooi smeuïg wordt. <br/> • In punten serveren heeft een echte klassieke uitstraling, maar je kunt hem ook in blokjes serveren. Lekker als tussendoortje, of bij de koffie of thee.<br/> • Een beetje slagroom erop maakt het een echt feestje. . <h4>Hoe kun je boterkoek bewaren?</h4> • Het lekkerst is als je de boterkoek op kamertemperatuur bewaart, in een goed afgesloten koektrommel. Dat kan 3-4 dagen.<br/> • Invriezen kan ook, goed verpakt in luchtdicht folie en vervolgens in een diepvrieszak. Dan blijft je boterkoek tot 3 maanden houdbaar. Ontdooi hem op kamertemperatuur. . <h4>Is boterkoek gezond?</h4> Helaas, boterkoek is heel lekker, maar niet gezond. Dat komt door de hoeveelheid vet en suiker. Je kunt de tarwebloem eventueel vervangen door volkorenbloem voor wat extra vezels.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 405 kcal |
vet | 24 gram |
verzadigd vet | 15 gram |
koolhydraten | 42 gram |
eiwit | 5 gram |
WEB01-SPAR-PU