ovenschaal
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
ovenschaal
bereiden
bereidingstip
Vervang het gehakt door blokjes kip- of zalmfilet. Neem 400 g champignons voor een vegetarische ovenschotel.. <h4>Waarom is mijn broccoli-ovenschotel waterig?</h4> Broccoli bevat veel vocht. Als je de roosjes te lang kookt of geen vocht bindt met bijvoorbeeld kaas of room, kan je ovenschotel waterig worden. . <h4>Broccoli-ovenschotel kruiden </h4> Deze kruiden passen goed bij een broccoli-ovenschotel: <br/> • Nootmuskaat<br/> • Knoflook of knoflookpoeder<br/> • Uienpoeder<br/> • Kerrie <br/> • Paprikapoeder of Italiaanse kruiden . <h4>Variëren met broccoli-ovenschotel</h4> Je kunt eindeloos variëren met een ovenschotel met broccoli: <br/> • Met kip, gehakt of spekjes<br/> • Met pasta, aardappel of gnocchi<br/> • Met extra groenten: prei, paprika, bloemkool<br/> • Met andere kazen: cheddar, feta of mozzarella<br/> • Met pesto of komijn voor een andere smaak . <h4>Kan broccoli rauw in de oven? </h4> Ja, dat kan prima. Rauw toevoegen zorgt ervoor dat de broccoli stevig blijft en niet te nat wordt. Snijd de roosjes wel in gelijke, niet te grote stukken zodat ze gelijkmatig garen. . <h4>Hoe maak je broccoli lekkerder?</h4> • Stoom of kook de broccoli kort zodat hij knapperig blijft.<br/> • Voeg een klontje boter toe of besprenkel met olijfolie.<br/> • Breng op smaak met knoflook, citroensap of een snuf nootmuskaat.<br/> • Strooi er geroosterde amandelen, sesamzaad of kaas over. <br/> • Rooster de roosjes in de oven voor extra smaak en een licht krokant randje.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
| energie | 689 kcal |
| vet | 38 gram |
| verzadigd vet | 19 gram |
| koolhydraten | 56 gram |
| eiwit | 32 gram |
WEB01-SPAR-PU