4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, hoofdgerecht
recepten Broodje bal

Broodje bal

ingrediënten


30 min
4 personen
40 gram rucola

dit product is niet beschikbaar

4 ciabattabroodjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijventapenade

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels tomatentapenade

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter gezeefde tomaten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

1 snee oud brood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

400 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Rooster de pijnboompitten in een droge, hete koekenpan goudbruin.
  • 2 Meng het gehakt met de pijnboompitten, Italiaanse kruiden, het broodkruim, de mozzarella, zout en versgemalen peper. Vorm er met vochtige handen 4 gehaktballen van.
  • 3 Verhit de olijfolie, bak de ballen rondom goudbruin en gaar ze 15-20 minuten zachtjes met het deksel op de pan.
  • 4 Meng de gezeefde tomaten met de tapenade en breng op smaak met peper en zout.
  • 5 Serveer de gehaktballen op ciabattabrood met rucola met de tomatensaus erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 570 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 31 gram