4 personen
gemiddeld
30 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Broodje pulled salmon met ingelegde venkel

Broodje pulled salmon met ingelegde venkel

ingrediënten


30 min
4 personen
4 kaiserbroodjes

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels barbecuesaus

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sambal

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

ui

dit product is niet beschikbaar

1 venkel
1 citroen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

barbecueschaal

barbecue

mandoline

  • 1 Pers de citroen uit. Schaaf de venkel en ui met een mandoline of snijd ze met een scherp mes in flinterdunne plakken. Besprenkel met de olie, het citroensap en een flink mespunt zout. Laat minimaal 30 min. afgedekt staan.
  • 2 Steek de barbecue aan. Meng intussen de sambal met de tijm, komijn en 3 el barbecuesaus en wentel de zalm door deze marinade.
  • 3 Leg de zalm in de barbecueschaal en zet de schaal op het minder hete deel van de barbecue. Sluit het deksel. Gaar de zalm in 20-25 min. Trek de gare zalm met 2 vorken in stukjes en besprenkel met wat kookvocht uit de schaal.
  • 4 Snijd de broodjes open, verdeel wat ingelegde venkel en ui over de onderkanten en verdeel de zalm erover. Besprenkel met extra barbecuesaus en dek af met de bovenkanten van de broodjes.

wijnadvies

Bij dit recept smaakt een feestelijk glas Tiresia Prosecco Frizzante erg lekker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 609 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 32 gram