4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Broodpudding met perzik

Broodpudding met perzik

ingrediënten


15 min
4 personen
4 nectarines

dit product is niet beschikbaar

4 perziken

dit product is niet beschikbaar

11 sneeën oud brood

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels hazelnoten
1 theelepel kaneel
250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter volle melk

dit product is niet beschikbaar

50 gram lichte basterdsuiker
3 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel roomboter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

bakkwastje

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de ovenschaal in met de boter. Klop in een kom met een garde de eieren los met de suiker, melk, slagroom en kaneel. Laat even staan tot de suiker grotendeels is opgelost.
  • 2 Hak intussen de hazelnoten grof en snijd het brood diagonaal door. Halveer de ongeschilde perziken en snijd het vruchtvlees in dikke parten van 3 cm.
  • 3 Leg het brood dakpansgewijs in de ovenschaal en leg de perzik ertussen. Schenk het room-eimengsel erover en druk het brood goed aan. Bestrooi de bovenkant met de extra suiker.
  • 4 Bak de broodpudding in het midden van de oven in 40-45 min. goudgeel. Dek de bovenkant af met aluminiumfolie als het te snel te bruin wordt. Lekker met Griekse yoghurt, vanille-ijs of crème fraîche.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 463 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 13 gram
Terugroepactie | SPAR Slavink 2st