4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Bruine bonen met spek en karnemelksaus

Bruine bonen met spek en karnemelksaus

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 kleine kropsla

dit product is niet beschikbaar

1 blik bruine bonen

dit product is niet beschikbaar

750 milliliter karnemelk

dit product is niet beschikbaar

50 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

4 saucijzen

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram vastkokende aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels met zout in circa 15 minuten gaar. Bak intussen de spekblokjes in een droge, hete koekenpan en schep ze uit de pan. Fruit de uien in het bakvet en bak de saucijsjes circa 10 minuten mee.
  • 2 Meng voor de saus een scheutje karnemelk met de bloem. Breng de rest van de karnemelk aan de kook en bind deze al roerend met de aangelengde bloem tot een saus.
  • 3 Verwarm de bruine bonen. Schep de saucijsjes uit de pan. Roer het spekvet met de ui en spekblokjes door de karnemelksaus. Giet de bonen af.
  • 4 Meng de aardappels, sla en bruine bonen losjes door elkaar. Giet de karnemelksaus erover en leg de saucijsjes en partjes ei erop.

bereidingstip

Neem in plaats van kropsla 75 gram gemengde bladsla voor dit recept.. Vervang de saucijsjes door speklappen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 765 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 48 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté