4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
recepten Bruinebonenschotel met wintergroenten

Bruinebonenschotel met wintergroenten

ingrediënten


40 min
4 personen
2 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel verse tijm

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 sneeën oud bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

200 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

800 gram bruine bonen

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter kruidenbouillon

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 kleine knolselderij

dit product is niet beschikbaar

1 prei

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 winterwortel

dit product is niet beschikbaar

7 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

7 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 4 eetlepels olie en roerbak hierin de wortel, ui, prei en knolselderij 10 minuten.
  • 2 Bestrooi met chilipoeder, giet de bouillon erbij en gaar 10 minuten.
  • 3 Schep de bonen erdoor en verwarm zonder te koken.
  • 4 Bak de champignons in 1 eetlepel olie met zout en peper en schep ze door de schotel.
  • 5 Rooster de broodblokjes met de knoflook in de rest van de olie. Strooi ze met de tijm of peterselie over de bonenschotel.
  • 6 Lekker met piccalilly en zilveruitjes.

bereidingstip

Vervang bruine bonen uit blik door gedroogde bonen. Zet deze een dag van tevoren in de week en kook ze gaar met een stengel bleekselderij en knoflook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 17 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté