4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
recepten Bruschetta met garnalentartaar en saffraan-aioli

Bruschetta met garnalentartaar en saffraan-aioli

ingredi├źnten


30 min
4 personen
25 milliliter extra vergine olijfolie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

ei

dit product is niet beschikbaar

2 draadjes saffraan

dit product is niet beschikbaar

2 takjes basilicum

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

ciabattabrood

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

200 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Hak de garnalen fijn en breng op smaak met citroenrasp, -sap, zout en peper. Zet in de koelkast.
  • 2 Snijd de ciabatta in gelijke plakjes en bestrijk met olijfolie. Rooster het brood in een grillpan, broodrooster of onder de ovengrill. Leg de broodjes op een schaal en verdeel een lepeltje aioli erover. Verdeel de garnalen erover en garneer met basilicumblaadjes.

bereidingstip

Maak de aioli voor deze bruschetta nog sneller met behulp van een staafmixer. . De rest van de aioli kun je afgedekt nog enkele dagen bewaren in de koelkast. Lekker bij vlees en friet.

wijnadvies

Een houtgerijpte Indomita Gran Reserva Chardonnay uit Chili smaakt heerlijk bij dit recept.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 725 kcal
vet 67 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 12 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst