- 1 Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de ui. Snijd de paprika in blokjes en de paksoi in repen.
- 2 Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui en paprika 2 min. Voeg de kipfilet toe en bak in nog 3 min. bruin aan. Bak de paksoi 1 min. mee.
- 3 Schep de kruidenpasta erdoor. Schenk de kookroom in de pan en breng aan de kook. Stoof de kip op een lage stand in 10 min. gaar.
- 4 Verwarm intussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 5 Breng de butter chicken op smaak met zout en peper en schep in 4 kommen. Serveer met de naans.
bereidingstip
• Laat de kip het liefst een paar uur marineren. Hierdoor wordt de kip lekker mals en trekken de smaken goed in. Precies wat je wil voor die romige butter chicken! <br> • Butter chicken is rijk aan smaak, maar bevat ook boter en room. Je kunt het gerecht gezonder maken door magere room of Griekse yoghurt te gebruiken en de hoeveelheid boter te beperken. <br> • In de basis is butter chicken glutenvrij, zolang er geen tarwebindmiddelen of kant-en-klare mixen met gluten worden gebruikt. Controleer altijd de ingrediënten om het zeker te weten. <br> • Serveer de butter chicken met naanbrood en garneer met cashewnoten voor extra smaak en bite.