cakevorm
mixer
satéprikker
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
cakevorm
mixer
satéprikker
bereiden
bereidingstip
• Vervang voor een extra luchtige cake, de bloem door zelfrijzend bakmeel.<br/> • Wacht minstens 20-25 min. met het openen van de ovendeur, na het bakken. Zo voorkom je dat de cake inzakt. Stort vervolgens de cake en laat op een rooster helemaal afkoelen.<br/> • Dé tip: zorg ervoor dat de boter, eieren en melk op kamertemperatuur zijn.<br/> • Een luchtige cake begint bij het luchtig kloppen van boter en suiker. Mix 5-7 min., tot het mengsel lichtgeel en romig is.<br/> • Voeg de eieren één voor één toe. Mix goed na elk ei. Zo voorkom je dat het beslag gaat schiften.<br/> • Verwarm de oven goed voor. De precieze baktijd en temperatuur kan variëren per oven. Weten of je cake al gaar is? Prik er even in met een satéprikker. Is die schoon? Dan is de cake klaar. Bak de cake anders nog wat langer en herhaal de test. . <h4>Wat kun je allemaal in een cake doen?</h4> Cakes zijn heel veelzijdig. Ken jij deze varianten al?<br/> • Citroencake: voeg de rasp van 3 schoongeboende citroenen toe.<br/> • Chocoladecake: vervang 40 g bloem door cacaopoeder.<br/> • Stracciatellacake: spatel 100 g fijngehakte pure chocolade door het beslag.<br/> • Notencake: spatel 100 g gehakte ongezouten noten door het beslag.<br/> • Met appel & kaneel: spatel 1-2 tl gemalen kaneel en steek de plakjes van 2 geschilde handappels (bijv. elstar) in het beslag.<br/> Nóg meer variaties? <a href="https://www.boodschappen.nl/zoeken/cake/">Hier vind je al onze recepten voor cake</a>. . <h4>Hetelucht of boven- en onderwarmte?</h4> Boven- en onderwarmte is de standaard. De cake bak je in 60-70 min. op 160ºC. Bij deze stand kan de cake gelijkmatiger garen dan bij heteluchtstand. Maak je geen zorgen, de cake wordt ook prima gaar bij een heteluchtstand. . <h4>Wat is de beste boter voor cake?</h4> Meestal wordt voor cakes ongezouten roomboter gebruikt. Je kunt ook plantaardige margarine gebruiken als alternatief. . <h4>Het verschil tussen cake en boerencake</h4> Beide cakes lijken veel op elkaar, maar er zijn subtiele verschillen. Een gewone cake is vaak luchtiger en iets smeuïger, doordat er minder bloem en vet in zit. Een boerencake is steviger en voller van smaak. Dat komt door een rijker beslag: er wordt vaak meer boter en bloem gebruikt.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 332 kcal |
vet | 19 gram |
verzadigd vet | 12 gram |
koolhydraten | 36 gram |
eiwit | 5 gram |
WEB01-SPAR-PU