4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
recepten Carpaccio van rookvlees met boontjessalade

Carpaccio van rookvlees met boontjessalade

ingredi├źnten


20 min
4 personen
6 zoetzure augurkjes

dit product is niet beschikbaar

200 gram runderrookvlees (vleeswaren)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels walnootolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel scherpe mosterd

dit product is niet beschikbaar

200 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Snijd de boontjes in de lengte een keer door en kook ze in circa 3 minuten beetgaar. Spoel ze af met koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 2 Klop van de mosterd, azijn en olie een gladde dressing en breng op smaak met zout en peper. Schep het merendeel van de dressing samen met de verse kruiden door de boontjes en laat even intrekken.
  • 3 Verdeel het rookvlees over 4 platte borden en bestrooi met reepjes augurk.
  • 4 Besprenkel het vlees met de overgebleven dressing. Schep in het midden van het bord een mooi bergje boontjessalade. Serveer direct.

bereidingstip

Rookvlees kan worden vervangen door pastrami of rosbief.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 125 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 12 gram
recalls | bekijk ze hier