8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Carrot cake met pecan

Carrot cake met pecan

ingrediënten


20 min
8 personen
100 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

pecannoten
100 gram pecannoten
sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel koekkruiden

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

200 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bruine rum
100 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar

300 gram wortels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

bakpapier

  • 1 Rasp de wortel fijn. Wel de rozijnen eventueel in de rum of neem lauwwarm water. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  • 2 Klop de eieren met de olie en suiker in een paar minuten romig. Voeg het bakmeel, de koekkruiden, sinaasappelrasp en een snuf zout toe en klop tot een glad beslag.
  • 3 Houd 1 eetlepel wortel apart. Schep de rest van de wortel, de rozijnen en de pecannoten door het beslag. Bekleed de bodem van de cakevorm met bakpapier. Schep het beslag in de vorm, schud even om luchtbellen te voorkomen en bak de cake in het midden van de oven in 50-60 minuten gaar. Laat buiten de oven afkoelen en neem uit de vorm.
  • 4 Klop intussen de boter, roomkaas en poedersuiker in een paar minuten tot een glanzende crème en bestrijk de cake ermee. Garneer met de overige wortel en extra pecannoten. Snijd in dikke plakken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 810 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 73 gram
eiwit 10 gram