-
1
Vet de vormpjes in. Maal de biscuitjes helemaal fijn in
de keukenmachine en roer de boter erdoor. Verdeel over de bodem van
de vormpjes en druk goed aan. Laat opstijven in de koelkast.
-
2
Klop de kwark, roomkaas en poedersuiker met een
mixer luchtig door elkaar. Smelt de chocolade au bain-marie.
-
3
Roer de chocolade door het roomkaasmengsel en giet dit mengsel op de koekjesbodems. Laat afgedekt minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
-
4
Week de gelatine in koud water. Pureer de helft van de frambozen en giet deze puree boven een steelpan door een fijne zeef.
-
5
Wrijf de pulp met
de bolle kant van een lepel door de zeef zodat alleen de pitjes overblijven. Voeg 2 eetlepels water toe aan het frambozensap in de pan en verwarm, maar
laat niet koken.
-
6
Knijp de gelatine uit en laat oplossen in het sap. Neem de pan van de warmtebron en laat al roerend afkoelen tot lauwwarm.
-
7
Verdeel deze saus over de taartjes en laat nogmaals afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge, hete koekenpan.
-
8
Garneer de taartjes met de rest van de frambozen en amandelen.
bereidingstip
Deze cheesecakes zijn ook perfect als afsluiter van een zomers diner.