mixer
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
mixer
bereiden
bereidingstip
Gebruik pure chocolade voor een stevige mousse. Melkchocolade of witte chocolade smelt zachter en geeft een mildere, romigere structuur. Laat de mousse na het maken minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.. <h4>Feestelijk serveren</h4> Schep de mousse in kleine glaasjes en garneer met cacaopoeder, chocoladekrullen of rood fruit. Zo maak je er makkelijk een chic dessert van. . <h4>Chocolademousse van tevoren maken</h4> Chocolademousse kun je prima 1-2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Haal vlak voor het serveren uit de koelkast voor garneren. . <h4>Chocolade au bain-marie smelten</h4> Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een hittebestendige kom. Zet de kom in een pan, met een laagje zacht kokend water. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade zo langzaam smelten en roer af en toe door. . <h4>Veelgestelde vragen</h4> • <strong>Waarom mislukt chocolademousse? </strong>Vaak gaat het mis door temperatuurverschillen: als je warme gesmolten chocolade mengt met koude room of eiwit, stolt de chocolade te snel en krijg je klontjes. Ook te snel of te hard mengen kan de luchtigheid verpesten.<br/> • <strong>Hoe lang moet mousse opstijven? </strong>Minimaal 1 uur in de koelkast. Dan krijgt de mousse de tijd om stevig en luchtig te worden. Langer kan, maar dek de mousse goed af zodat hij niet uitdroogt.<br/> • <strong>Waarom eigeel in chocolademousse?</strong> Eigeel maakt de mousse extra romig en geeft een diepere, vollere smaak. Niet elk recept gebruikt het, maar het is een klassieke manier om de mousse meer luxe te geven.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 280 kcal |
vet | 22 gram |
verzadigd vet | 14 gram |
koolhydraten | 8 gram |
eiwit | 6 gram |
WEB01-SPAR-PU