8 personen
gemiddeld
35 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Chocoladetaart

Chocoladetaart

ingrediënten


35 min
8 personen
50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

300 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

300 gram slagroom
bloem

dit product is niet beschikbaar

225 gram cakemeel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels cacaopoeder

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels melk

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram witte basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

mixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Vet de springvorm in, bestuif met bloem en schud de overtollige bloem eruit.
  • 2 Klop met de mixer de boter met de suiker romig. Mix één voor één de eieren erdoor en klop 5 min. tot een luchtig beslag. Voeg de melk, cacao en het cakemeel in delen toe en meng tot een glad beslag.
  • 3 Schep het beslag in de vorm. Bak de taart 40-45 min. in het midden van de oven. Laat de taart 10 min. afkoelen in de vorm, verwijder de vorm en laat helemaal afkoelen.
  • 4 Maak intussen de vulling. Hak de chocolade in stukjes. Verwarm de slagroom tot tegen de kook aan en neem de pan van de warmtebron. Voeg de chocolade toe en laat al roerend smelten. Zet dit mengsel kort in de koelkast om af te koelen, maar laat het niet hard worden.
  • 5 Snijd de chocoladetaart horizontaal in 2 lagen. Klop de chocoladeslagroom stijf. Bestrijk de taartlagen met de chocoladeroom en leg ze op elkaar. Bestuif met extra cacao en garneer met de walnoten.

bereidingstip

Maak de chocoladetaart nog lekkerder. Strijk eerst een laagje abrikozenjam, bosvruchtenjam of sinaasappelmarmelade op de taarthelften voordat de chocoladeroom erop gaat.. <h4>Serveertips</h4> • Chocoladetaart is het lekkerst als je die 30-60 minuten van tevoren uit de koelkast haalt.<br/> • Serveer je chocoladetaart met walnoten en amandelen voor extra bite. <br/> • Rood fruit geeft een lekker frisse smaak aan je chocoladetaart. <br/> • Haal de taart 1,5 uur voor het serveren uit de koelkast, zodat de chocolade lekker zacht en vol van smaak wordt. . <h4>Wat is ganache en hoe kun je daarmee variëren?</h4> Ganache is de laag <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/chocolade/">chocolade</a> die je als vulling en topping voor deze chocoladetaart gebruikt. Je kunt deze vulling door goed te koelen heel vast en stevig laten worden, maar na een korte koeltijd ook luchtig opkloppen. Naast pure <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/chocolade/">chocolade</a> kun je hiervoor witte <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/chocolade/">chocolade</a> of melkchocolade nemen. Je hebt dan wel wat meer <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/chocolade/">chocolade</a> nodig voor dezelfde hoeveelheid slagroom. . <h4>Kun je chocoladetaart bewaren?</h4> • Chocoladetaart kun je 2-3 dagen in de koelkast bewaren, afgedekt met folie. Dat geldt ook voor de ganache.<br/> • Opgeklopte ganache kun je 3 maanden in de vriezer bewaren. De taartbodem kun je zelfs 4 maanden bewaren. Daarom is het handig om ze beide apart in te vriezen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 810 kcal
vet 59 gram
verzadigd vet 34 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 9 gram