eenvoudig
20 min.
bijgerecht
recepten Chutney van gele paprika

Chutney van gele paprika

ingrediënten


20 min
1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

snufje cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

theelepel kurkuma

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

4 gele paprika's

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterdzaad

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

schone jampot met deksel

  • 1 Verhit de olie en bak hierin het mosterdzaad circa 3 minuten.
  • 2 Voeg de ui en paprika toe en bak op een lage stand in circa 15 minuten zacht.
  • 3 Voeg de azijn en de specerijen toe. Roer goed door en breng op smaak met de honing en eventueel zout.
  • 4 Schep het hete mengsel in een potje en laat afkoelen.

bereidingstip

Lekker bij vleesgerechten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 615 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 6 gram