4 personen
eenvoudig
25 min.
lunch
recepten Ciabatta met asperges, gerookte kip en basilicummayonaise

Ciabatta met asperges, gerookte kip en basilicummayonaise

ingrediënten


25 min
4 personen
12 olijven

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte kipfilet (vleeswaren)

dit product is niet beschikbaar

zak rucola

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pesto

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

4 meergranentriangels

dit product is niet beschikbaar

4 ciabattabroodjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram witte asperges

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de onderkanten van de asperges. Kook de asperges in 10 minuten beetgaar. Laat ze nog 5 minuten in het warme kookvocht staan en schep ze uit de pan.
  • 2 Leg intussen de broodjes, besprenkeld met wat water, 4-5 minuten in de oven. Meng de mayonaise met de pesto. Snijd de broodjes open en bestrijk ze met de basilicummayonaise.
  • 3 Verdeel rucola erover met daarop gerookte kipfilet en olijven. Leg de asperges, eventueel gehalveerd, erop en bestrooi de ciabatte met asperges en gerookte kip met peper.

bereidingstip

Vervang in dit recept de mayonaise door ricotta, zure room of roomkaas of kies voor olijven of tomatentapenade. . Neem in plaats van olijven reepjes gedroogde tomaat op olie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 370 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 16 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip