4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Coq au vin rapide

Coq au vin rapide

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels bladselderij

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

5 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 potje zilveruitje

dit product is niet beschikbaar

250 gram kastanjechampignons

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

300 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

200 gram gerookte spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

750 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem.
  • 2 Verhit de boter in een ruime pan en bak hierin de spekblokjes 2-3 minuten. Voeg de kip toe en bak deze in 8-10 minuten goudbruin.
  • 3 Schep de knoflook, wortel, bleekselderij en champignons erdoor en bak circa 5 minuten.
  • 4 Voeg de zilveruitjes, wijn, bouillon en tijm toe en stoof afgedekt circa 15 minuten. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de peterselie.
  • 5 Serveer de coq au vin met stokbrood of aardappelpuree.

bereidingstip

Vervang de kipdijfilet in dit recept door drumsticks.. Gebruik ook eens witte wijn.

wijnadvies

Franse Bourgogne Pinot Noir.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 47 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté