4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje, bijgerecht
home recepten Courgette-parmezaanfrietjes

Courgette-parmezaanfrietjes

ingrediënten


20 min
4 personen
grof zeezout

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 handje Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Snijd de courgette in dunne reepjes.
  • 2 Meng de bloem met een handje geraspte Parmezaanse kaas en breng op smaak met zout en peper. Schenk wat melk in een kommetje.
  • 3 Haal de courgettereepjes door de melk en wentel vervolgens door de bloem.
  • 4 Verhit een frituurpan met zonnebloemolie tot 175ºC en frituur de courgettefrietjes in circa 3 minuten knapperig en goudbruin.
  • 5 Laat uitlekken op keukenpapier en besprenkel met wat grof zeezout. Rasp er wat extra Parmezaanse kaas over en serveer direct.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté