6 personen
eenvoudig
15 min.
tussendoortje, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Courgettecake met zalm

Courgettecake met zalm

ingrediënten


15 min
6 personen
150 gram gerookte zalm
2 courgettes
1 theelepel bakpoeder
300 gram bloem
1 eetlepel pesto
100 milliliter yoghurt
50 milliliter olijfolie
4 eieren

benodigdheden

cakevorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de eieren los met de olijfolie, yoghurt, pesto, zout en peper. Meng de bloem en het bakpoeder erdoor tot een glad beslag.
  • 2 Dep de courgetterasp droog. Schep de courgetterasp en gerookte zalm door het beslag. Bekleed de bodem van de cakevorm met bakpapier en vul de vorm met het beslag. Bak de cake in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar.
  • 3 Test de gaarheid van de cake: steek er een satéprikker in, als deze er droog uitkomt, is de cake gaar. Keer de cake op een schaal, laat iets afkoelen en serveer lauwwarm.

bereidingstip

Schep extra 50 gram pijnboompitten door het beslag.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 21 gram
recalls Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Mini pistolets, Schoof duo baguette wit 300g, Baguettes wit duo / Pistolet meergranen / Pistolets wit, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier