6 personen
eenvoudig
15 min.
tussendoortje, klein gerecht, klein gerecht/hapje, voorgerecht
recepten Courgettecake met zalm

Courgettecake met zalm

ingrediënten


15 min
6 personen
150 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

300 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel pesto

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

cakevorm

bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de eieren los met de olijfolie, yoghurt, pesto, zout en peper. Meng de bloem en het bakpoeder erdoor tot een glad beslag.
  • 2 Dep de courgetterasp droog. Schep de courgetterasp en gerookte zalm door het beslag. Bekleed de bodem van de cakevorm met bakpapier en vul de vorm met het beslag. Bak de cake in het midden van de oven in 45-50 minuten gaar.
  • 3 Test de gaarheid van de cake: steek er een satéprikker in, als deze er droog uitkomt, is de cake gaar. Keer de cake op een schaal, laat iets afkoelen en serveer lauwwarm.

bereidingstip

Schep extra 50 gram pijnboompitten door het beslag.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 21 gram
nieuwe terugroepacties | SPAR palingworst