eenvoudig
10 min.
tussendoortje, brunch, ontbijt
home recepten Cruffins met hazelnootpasta

Cruffins met hazelnootpasta

ingrediënten


10 min
1 eetlepel poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels hazelnootpasta

dit product is niet beschikbaar

1 blik croissantdeeg

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels hazelnoten

benodigdheden

muffinvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Hak de noten fijn. Rol het croissantdeeg uit. Snijd in 3 gelijke rechthoeken van elk 2 driehoekjes deeg aan elkaar. Druk de stippellijn van elk rechthoek dicht.
  • 2 Besmeer de stukken deeg met hazelnootpasta en bestrooi met ½ van de hazelnoten. Rol elk stuk deeg vanaf de lange zijde op tot een lange rol. Snijd de rol in de lengte door, rol elk stuk op tot een slakkenhuis en leg het in een holte van de muffinvorm. Maak zo 6 cruffins.
  • 3 Bestrooi met de rest van de hazelnoten en bak in 20 min. in het midden van de oven lichtbruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen in de vorm. Bestrooi met de poedersuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 281 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 4 gram