gemiddeld
15 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Dadel-banaanmuffins

Dadel-banaanmuffins

ingrediënten


15 min
50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

150 gram havermout

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

4 bananen

dit product is niet beschikbaar

50 gram dadels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

muffinbakblik

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Pureer de dadels en 3 bananen in de keukenmachine. Voeg de eieren en kaneel toe en mix tot een luchtig mengsel.
  • 2 Spatel de havermout, bakpoeder en walnoten door het beslag. Verdeel het beslag over de 10 holtes van de muffinvorm.
  • 3 Snijd de overige banaan in plakjes en verdeel de plakjes over de muffins. Bak in de oven in circa 25 minuten gaar en goudbruin.

bereidingstip

Maal de havermout fijn voor een wat fijner havermoutmeel in het beslag.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 180 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 24 gram
eiwit 5 gram
recalls Lay's Oven baked naturel, Pindasaus, Bio pasta tomaat mozzarella 200 g, Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, bekijk hier