4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht
recepten Doperwtensoep en bruschetta met munt-pistachetapenade

Doperwtensoep en bruschetta met munt-pistachetapenade

ingrediënten


25 min
4 personen
3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

75 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 bosje munt

dit product is niet beschikbaar

75 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

75 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

stokbrood

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels muntblaadjes

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit voor de soep 1 eetlepel olijfolie en fruit hierin de sjalotjes.
  • 2 Voeg de doperwten, groentebouillon, melk en de helft van de munt toe.
  • 3 Kook 5-6 minuten en pureer tot een gladde soep. Zet deze minimaal 1 uur in de koelkast.
  • 4 Pureer de ingrediënten voor de tapenade, zonder de olie, tot een grof mengsel.
  • 5 Giet er een straaltje olijfolie in en meng goed.
  • 6 Bestrooi de soep met de rest van de munt.
  • 7 Besmeer de sneetjes brood met de tapenade en serveer deze bij de soep.

bereidingstip

Voeg vóór het serveren blokjes feta toe aan de doperwtensoep.. Vervang de pistachenoten door blanke amandelen.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 25 gram