10 personen
gemiddeld
25 min.
tussendoortje, nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Drentse turf

Drentse turf

ingrediënten


25 min
10 personen
100 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels speculaaskruiden

dit product is niet beschikbaar

350 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

10 gram bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

350 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

150 gram rozijnen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

rechthoekige bakvorm

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160ºC. Week de rozijnen 15 minuten in heet water. Giet af en laat uitlekken. Zet de sloffenring van 30 cm op de bakplaat of gebruik een cakevorm.
  • 2 Meng het bakmeel met het bakpoeder, de basterdsuiker, koekkruiden, sinaasappelrasp en 1⁄2 theelepel zout. Roer de melk en het sinaasappelsap erdoor en roer tot een dik beslag. Meng de noten en zachte rozijnen erdoor en schep het beslag in de vorm.
  • 3 Bak de Drentse turf in de oven in circa 50 minuten gaar. De koek is gaar als een houten satéprikker er schoon uitkomt. Laat afkoelen en haal dan uit de vorm.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 8 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 71 gram
eiwit 6 gram