eenvoudig
20 min.
bijgerecht
home recepten Druivenjam met port en specerijen

Druivenjam met port en specerijen

ingrediënten


bestellen
20 min
1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode port 

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 6.99
1 kruidnagel

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.85
2 jeneverbessen

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.90

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.90

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.14
1 takje rozemarijn

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.99
400 gram pitloze rode druiven

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.19
citroen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.00
500 gram geleisuiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.69

benodigdheden

4 potten

  • 1 Laat de port met de specerijen en rozemarijn op lage stand afgedekt 10 minuten trekken.
  • 2 Neem ondertussen de druiven van de takjes en was ze zorgvuldig met lauw water.
  • 3 Snijd de druiven doormidden en doe ze met het citroensap en de geleisuiker in een grote pan. Roer alles goed door en laat langzaam aan de kook komen. Laat circa 4 minuten pruttelen
  • 4 Stamp de druiven eventueel wat fijner met een pureestamper. Zeef de port en giet deze bij de druiven.
  • 5 Roer alles goed door en doe over in 3 à 4 brandschone potten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 144 gram
eiwit 1 gram