gemiddeld
20 min.
bijgerecht

Dukkah

ingrediënten


20 min
1 theelepel sinaasappelrasp

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

25 gram sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke hazelnoten

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

vijzel

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Spreid de hazelnoten, pistachenoten en sesamzaad uit over een bakplaat. Rooster circa 6 minuten in de oven, tot de noten geuren. Laat afkoelen en maal grof in een keukenmachine of stamp in een vijzel.
  • 2 Meng het komijnpoeder, korianderpoeder, kaneelpoeder, gedroogde tijm en sinaasappelrasp erdoor en bewaar tot enkele weken in een goed afgesloten pot.

bereidingstip

Gebruik als dip bij brood met olijfolie of als topping op een salade of rijstgerecht.. <h4>Hoe smaakt dukkah?</h4> Dukkah heeft een nootachtige, kruidige en licht pittige smaak. De mix bestaat vaak uit geroosterde noten (zoals hazelnoten of amandelen), sesamzaad, korianderzaad, komijn en soms chili of peper, wat zorgt voor een warme, volle smaak met een krokante bite.. <h4>Wat is de betekenis van dukkah?</h4> 'Dukkah' komt van het Arabische woord ‘to pound’ of ‘stampen’. Dat verwijst naar de traditionele manier waarop de ingrediënten worden fijngestampt in een vijzel tot een grove, droge mix. . <h4>Waar komt dukkah vandaan?</h4> Dukkah komt oorspronkelijk uit Egypte. Daar wordt het vaak gegeten met brood dat eerst in olijfolie en daarna in de dukkah wordt gedoopt – een populaire snack of voorgerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram