aluminiumfolie
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
aluminiumfolie
bereiden
bereidingstip
<h4>Hoe krijg je eendenborst lekker mals?</h4> <p>Een eendenborstfilet wordt het lekkerst als je ‘m rustig bakt, zodat het vlees mals blijft en de huid mooi krokant wordt. Begin altijd met de eendenborst op de vetkant in een koude pan, zodat het vet langzaam kan smelten en de huid goudbruin en knapperig wordt. Draai het vlees daarna kort om en bak de vleeskant kort op hoog vuur. Laat de filet vervolgens even rusten onder aluminiumfolie voordat je hem aansnijdt. Veelgemaakte fouten zijn te heet starten, waardoor het vet niet wegsmelt, of de filet te lang doorbakken, waardoor hij taai wordt.</p>. <h4>Welke saus past goed bij eend?</h4> <p>Eendenborst combineert heerlijk met uitgesproken smaken. Frisse citrus, zoals sinaasappel of mandarijn, geeft een mooi tegenwicht aan het rijke vlees. Ook zoete sauzen, bijvoorbeeld met honing of rode port, sluiten perfect aan en maken het gerecht luxe. Wil je meer diepgang? Denk aan een saus met rode wijn of een vleugje balsamico. Zo kun je de smaakrichting helemaal afstemmen op het moment en de rest van je menu.</p>
wijnadvies
De eend 'zwemt' graag in Vals Baai, vooral als deze gevuld is met Chardonnay. Ook de huiswijn rosé is een prima begeleider. En zelfs rood kan: neem de Bourgogne Pinot Noir.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 305 kcal |
vet | 18 gram |
verzadigd vet | 7 gram |
koolhydraten | 13 gram |
eiwit | 19 gram |
WEB01-SPAR-PU