4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Eiwitrijke pasta met tonijn en mozzarella

Eiwitrijke pasta met tonijn en mozzarella

ingrediënten


20 min
4 personen
200 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

200 gram tuinerwten

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kookroom light
70 gram tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram cherrytomaatjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

320 gram tonijnstukken in water
400 gram penne

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • 2 Laat intussen de tonijn uitlekken. Snijd de knoflook fijn. Halveer de tomaatjes.
  • 3 Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de knoflook 1 min. Bak de tomaatjes 3 min. mee. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min.
  • 4 Schenk de kookroom erbij. Voeg de tonijn en erwten toe en verwarm de saus 5 min. op een middelhoge stand. Snijd intussen de mozzarella in blokjes.
  • 5 Giet de pasta af. Schep de penne door de tonijnsaus. Schep er voorzichtig de mozzarella door. Breng de pasta op smaak met zout en peper en verdeel over de borden.

bereidingstip

Vervang de erwten door edamameboontjes voor nog meer eiwitten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 761 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 88 gram
eiwit 47 gram