- 1 Ontdooi de vellen filodeeg en bewaar ze onder een vochtige doek om uitdroging te voorkomen.
- 2 Kook de rijst 5 minuten langer dan op het pak staat, giet af, vang het kookvocht op en bewaar het.
- 3 Laat de rijst in de pan met deksel erop even staan. Voeg hierna kookvocht toe tot de rijst wat papperig wordt.
- 4 Schep de rijst in een schaal en meng de andere ingrediënten behalve de olie erdoor.
- 5 Meng de ingrediënten voor de guacamole en voeg peper en zout toe. Zet die koel weg. Verwarm de oven voor op 200°C.
- 6 Leg 2 vellen filodeeg op elkaar. Bestrijk ze met olie.
- 7 Leg in het midden van het vel de helft van het rijstmengsel. Vouw daarna de loempia dicht. Bestrijk de bovenkant met een beetje olie.
- 8 Maak nog een loempia met de rest van de rijst.
- 9 Bak de loempia's in het midden van de oven 15-20 minuten. Serveer met de guacamole.
bereidingstip
Maak eens een Relax loempia. Volg de werkwijze als hierboven maar kies voor een andere vulling. Meng door 200 gram gekookte pandanrijst een ½ geprakte banaan, 2 ananasschijven in kleine stukjes, 2 eetlepels gemalen kokos, 1 theelepel kaneelpoeder en versgemalen peper. Serveer hierbij een sausje van 200 ml kokosmelk, 1 eetlepelpindakaas, 3 eetlepels ananassap en 2 eetlepels honing. Lekker met lavendelthee!