grillpan
koekenpan
aluminiumfolie
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
grillpan
koekenpan
aluminiumfolie
bereiden
bereidingstip
Zo maak je entrecote het best klaar: haal het vlees minimaal 15 minuten van tevoren uit de koelkast. Vlees dat op kamertemperatuur is, schroeit mooier dicht en gaart gelijkmatiger. Dit helpt om het vlees sappig te houden, ook als je het iets langer bakt. Bak het kort op hoog vuur. Gebruik olie met een hoog rookpunt (zoals zonnebloemolie), en voeg pas achteraf boter of smaakmakers toe.. <h4>Hoe lang moet entrecote bakken?</h4> Dat hangt af van de dikte. Een entrecote van 2 cm dik bak je meestal 2-3 min. per kant. Wil je ‘m medium-rare? Druk dan zacht met je vinger: voelt het vlees veerkrachtig, dan zit je goed. Stevig betekent doorbakken. Twijfel je? Test dan met een kernthermometer om te zien hoe gaar het vlees is: 50–52°C = rare, 55–58°C = medium. . <h4>Laat het vlees even rusten</h4> Na het bakken is rusten essentieel. Dek de entrecote losjes af met folie en wacht 3 tot 5 minuten. Zo kunnen de sappen zich verdelen. Snijd daarna altijd haaks op de draad van het vlees: dan blijft het malser. . <h4>Wat eet je bij entrecote?</h4> • Geroosterde groenten zoals wortel, pastinaak of gegrilde groene asperges<br/> • Gebakken krieltjes of klassieke frites<br/> • Bearnaisesaus, peperroomsaus of kruidenboter<br/> • Een frisse salade met rucola of veldsla . <h4>Het verschil tussen entrecote, biefstuk en ribeye</h4> • Wat is malser, entrecote of biefstuk? Biefstuk is doorgaans malser, maar entrecote heeft meer smaak dankzij het randje vet.<br/> • Wat is het verschil tussen entrecote en ribeye? Ribeye komt uit de rib en is vetter en sappiger. Entrecote is magerder, met een kenmerkende vetrand. . <h4>Lekker bij entrecote: limoen-knoflookboter</h4> Meng 100 g roomboter op kamertemperatuur met de rasp en het sap van 1 limoen, 2 geperste knoflooktenen en een snuf paprikapoeder. Breng op smaak met zout en peper. Schep de boter op een stuk vershoudfolie, vorm er een rolletje van en leg dit even in de diepvries tot het stevig is. Snijd plakjes van de boter en leg ze op de entrecotes.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 560 kcal |
vet | 45 gram |
verzadigd vet | 20 gram |
koolhydraten | 0 gram |
eiwit | 45 gram |
WEB01-SPAR-PU