4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
recepten Fondue met vier kazen

Fondue met vier kazen

ingrediënten


25 min
4 personen
1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel maizena

dit product is niet beschikbaar

100 gram brie

dit product is niet beschikbaar

150 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

200 gram mozzarella

dit product is niet beschikbaar

200 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

250 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

2 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

fonduepan

  • 1 Verhit de olijfolie in een koekenpan. Snijd de helft van de knoflook in plakjes en bak circa 1 minuut in de olie.
  • 2 Voeg de tijm en champignons toe en bak 5 minuten. Wrijf intussen de fonduepan in met de andere helft van de knoflook.
  • 3 Schenk vervolgens de wijn in de pan en breng aan de kook. Zet op een lagere stand en voeg in kleine porties al roerend de kazen toe.
  • 4 Roer de maizena glad met 2 eetlepels water. Roer de aangelengde maizena door de kaasfondue.
  • 5 Breng op smaak met zout en peper. Serveer de fondue met het stokbrood, de paprika en gebakken champignons.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 865 kcal
vet 52 gram
verzadigd vet 31 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 42 gram