1 personen
eenvoudig
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Gebakken rijst met bosui en garnalen

Gebakken rijst met bosui en garnalen

ingrediënten


15 min
1 personen
1 lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

200 gram nasigroenten

dit product is niet beschikbaar

100 gram garnalen

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram snelkookrijst

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de rijst. Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak hierin de knoflook en garnalen circa 2 minuten. Schep uit de pan en houd apart. Voeg de nasigroenten toe aan het bakvet en roerbak circa 4 minuten.
  • 2 Voeg de ketjap en gekookte rijst toe aan de groenten en roer goed door. Schuif het rijstmengsel naar een kant in de pan. Giet de overige zonnebloemolie aan de andere kant in de pan, voeg het ei toe en roerbak in 1-2 minuten bijna gaar.
  • 3 Voeg de garnalen weer toe en roer alles goed door elkaar. Bestrooi met de bosui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 705 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 72 gram
eiwit 37 gram
Terugroepactie | SPAR klp Ardenner Pate